Σεμινάρια για όλους

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ
Για περισσότερες λεπτομέρειες συμβουλευτείτε κατά τακτά διαστήματα τις Ανακοινώσεις» στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου.

1. Μεγαλώνοντας παιδιά, μέσα μας και έξω μας.
Απευθύνεται σε γονείς και σε μελλοντικούς γονείς που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μ’ ένα συμμετοχικό τρόπο όλα τα σχετικά με την ανατροφή των παιδιών νέα δεδομένα που προέρχονται από την έρευνα και την κλινική δουλειά στους τομείς της ψυχοθεραπείας, των νευροεπιστημών, της αναπτυξιακής, της εξελικτικής και της εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Η μελέτη των ευρημάτων αυτών μας απελευθερώνει πλέον από τη στείρα διάζευξη γονιδίων / περιβάλλοντος και μας επιτρέπει να συνθέσουμε γονιδιακές επιρροές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο μεγάλωμα των παιδιών που περνά και μέσα από το δικό μας μεγάλωμα.
Συντονιστής: Γιώργος Καλαρρύτης, MMedSci

2. Η γλώσσα των ονείρων μας
Βιωματικό σεμινάριο που απευθύνεται σε θεραπευόμενους (νυν και πρώην), σε ατομική ή ομαδική ψυχοθεραπεία. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τρόπους ‘μετάφρασης’ της γλώσσας των ονείρων τους ώστε να μπορούν να λειτουργούν ως θεραπευτές του εαυτού τους. Το σεμινάριο θα βασιστεί σε ονειρικό υλικό που θα παρέχει η συντονίστρια, όμως οι συμμετέχοντες θα κληθούν να μοιραστούν και ένα δικό τους όνειρο σε μικρή ομάδα. 
Συντονίστρια: Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, PhD

3. Απολογισμοί: Για μια θετική αξιολόγηση της ζωής
Σεμινάριο για ανθρώπους που βρίσκονται στη φάση απολογισμών στη ζωή τους, και νιώθουν πως θα ήθελαν να την αξιολογούν θετικότερα. Η αρνητική αξιολόγηση, ειδικά προς τις τελευταίες φάσεις στον κύκλο της ζωής συνδέεται με συναισθήματα μελαγχολίας και αρνητικές σκέψεις για πολλές από τις επιλογές του παρελθόντος. Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να δίνουν φωνή στο πιο αισιόδοξο, συμπονετικό και θεραπευτικό κομμάτι του εαυτού τους, εκείνο που τους βοηθά στη συνεχή αναζήτηση νοήματος.
Συντονίστρια: Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, PhD