en-GB
Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας!

Το 'Λόγω Ψυχής'- Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία συστάθηκε το 2011 από τους Γιώργο Καλαρρύτη, MMedSci, Τσαμπίκα Μπαφίτη, MSc, PhD και Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, PhD, ψυχολόγους και συστημικούς ψυχοθεραπευτές, με μακρόχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Το Ινστιτούτο, που είναι Ευρωπαϊκώς Πιστοποιημένο Ψυχοθεραπευτικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο (European Accredited Psychotherapy Training Institute) και πιστοποιημένο ως Full Member του EFTA-TIC (Επιμελητήριο Κέντρων Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικογενειακής Θεραπείας), έχει ως κύρια δραστηριότητά του την εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας στη συστημική συμβουλευτική και θεραπεία, καθώς  και στη συστημική διάγνωση.  Διαβάστε στις σελίδες μας περισσότερα για την εμπλουτισμένη μορφή της συστημικής προσέγγισης στην εκπαίδευση: SANE - System Attachment Narrative Encephalon ® Το Ινστιτούτο προσφέρει επίσης σειρά σεμιναρίων στους ειδικούς αλλά και στο ευρύ κοινό, ενώ διαθέτει επίσης Υπηρεσία Συμβουλευτικής με χαμηλό κόστος την οποία στελεχώνουν οι ειδικευόμενοι.

Άλλη βασική δραστηριότητα του Ινστιτούτου αποτελεί η έρευνα και η διάδοση της γνώσης γύρω από τα θέματα της ψυχικής υγείας και της ψυχοθεραπείας. Διαβάστε για τα ερευνητικά ενδιαφέροντα και την ερευνητική μας δραστηριότητα και για τη συμμετοχή των ειδικευόμενών μας σε αυτή, καθώς και τις δημοσιεύσεις  και τα βιβλία μας. Επίσης δείτε τη σειρά μας "κείμενα εργασίας"(βλ. λίστα εργασιών), την οποία δημοσιεύουμε δωρεάν σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή και η οποία θα εμπλουτίζεται κατά τακτά διαστήματα.

"Ξεφυλλίστε" μαζί μας πρόσφατα τεύχη επιστημονικών περιοδικών και ενημερωθείτε για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Αναζητείστε ακόμα στην ιστοσελίδα μας βιβλία που αφορούν ενήλικους. Μελετήστε τέλος τη λίστα  με τις βιβλιοπροτάσεις για παιδιά που επιμελείται η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου. Παιδικά βιβλία από αξιόλογους έλληνες συγγραφείς  με θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αλλά και τους ειδικούς της ψυχικής υγείας..
Ελάτε μαζί μας...

Video Clip Αποφοίτησης 2018

Τελετή αποφοίτησης 2018

Αποφοίτηση 2018

Νέα και Ανακοινώσεις

  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο: "Η χρήση των προβολικών εργαλείων στη διάγνωση συναισθηματικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους"    

Συντονίστριες :Τσαμπίκα Μπαφίτη, M.Sc., Ph.D., ECP, Νικολέττα Μπόγκα, Ph.D. και Ντένια Μπιζάνου, M.Sc.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 6 & 7 Απριλίου, 4 & 5 Μαΐου και 18 &19 Μαΐου 2019.  Διάρκεια: 42 ώρες - 10:00-17:00 ανά συνάντηση  Θεματολογία:ορισμός & χρησιμότητα
προβολικών εργαλείων,  διαγνωστική διαδικασία, λήψη ιστορικού,πρακτικά ζητήματα
.....περισσότερες πληροφορίες 

  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο "Περιγραφές εαυτού και οικογένειας &Fiction: Δύο αφηγηματικά εργαλεία αξιολόγησης και παρέμβασης"

Συντονίστρια:  Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, PhD, EuroPsy, ECP 
Ημερομηνία Διεξαγωγής:  Σάββατο 13 Απριλίου 2019,   Ώρες: 09.30-16.30 
      
Διπλό σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ειδικευόμενους θεραπευτές. Μέσα από περιστατικά και πρακτικές ασκήσεις οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τη χορήγηση και …διαβάστε περισσότερα  

  • Διήμερο βιωματικό σεμινάριο για επαγγελματίες συστημικούς ψυχοθεραπευτές: «Πολλαπλός εαυτός» - Διαλογικές βιωματικές ασκήσεις και εφαρμογές στη συστημική ψυχοθεραπεία»

Συντονίστριες:  Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, PhD  & Μαρία Βίου, MSc
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαΐου 2019, Ώρες:9.30-3.00 κάθε μέρα   Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων:14 άτομα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες συστημικούς ψυχοθεραπευτές με πιστοποίηση στη συστημική ψυχοθεραπεία και είναι προσωπικά βιωματικό:  Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν .....περισσότερες πληροφορίες 


 

Κυκλοφορούν ! 

Αίτηση για Προγράμματα Ειδίκευσης

Αίτηση για τα Προγράμματα Ειδίκευσης έως τις 30/9/2018  : Βρείτε την αίτηση εδώ  

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών & Εποπτών Συστημικών Ψυχοθεραπευτών

Έναρξη: Οκτώβριος 2018

Στόχος του προγράμματος είναι η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση επαγγελματιών συστημικών ψυχοθεραπευτών ώστε να καταστούν ικανοί εκπαιδευτές και επόπτες θεραπευτών και να μπορούν να αναγνωριστούν / πιστοποιηθούν ως τέτοιοι από τους αρμόδιους προς τούτο επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους ψυχοθεραπευτών (European Family Therapy Association – EFTA / Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας - ΕΛΕΣΥΘ)....διαβάστε περισσότερα 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2017-2018

Το Λόγω Ψυχής- Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική
Ψυχοθεραπεία, ανακοινώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το ακαδημαϊκό έτος Οκτώβριος 2017-Ιούνιος 2018.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Συνέντευξη

 

Διαβάστε την συνέντευξη - Τσαμπίκα Μπαφίτη: "Τα νέα μέλη στην Ελληνική οικογένεια πρέπει να διαπραγματευθούν τη γονεϊκή υπερπροστασία" στο psycologynow.gr 

“Οι περιπέτειες των ψυχοθεραπευτών στον θαυμαστό κόσμο του εγκεφάλου. Παλιές δυσκολίες, τρέχουσες πρακτικές και μελλοντικές ελπίδες"


Για όσους δεν μπόρεσαν, λόγω στενότητας χώρου, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Γ. Καλαρρύτη στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό συνέδριο οικογενειακής και συστημικής ψυχοθεραπείας στην Αθήνα.
Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζει την ίδια εισήγηση στους τελειόφοιτους του προγράμματος ειδίκευσης στη συστημική ψυχοθεραπεία του "Λόγω Ψυχής".
Κοινωνικά Δίκτυα

 
Οικονομικά Στοιχεία